Blåbärsbullar i muffinsformar

MAJ 16, 2021

Dessa blåbärsbullar passa så bra att baka i muffinsformar, för att fyllningen stanna kvar i formar och de blir extra saftiga. 

Jag har använt de stora muffinsformar.

24 st

60 Min

Ingredienser

30  g färsk jäst

3 dl mjölk

11-12  dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 nypa salt

150 g smör, rumsvarm 

1 st ägg

Fyllning

150 g mjukt smör

1 msk vaniljsocker

1 dl strösocker

3 dl frysta blåbär

2 msk florsocker

3 msk maizena

Garnering 

Florsocker att muddra över

Gör så här

 Värm mjölk tills det är ljummet, 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt. Blanda ner hälften av mjölet, tillsätt tärnat (mjuk) smör och ägg.

Tillsätt sedan resten av vetemjöl lite i taget och arbeta till en smidig deg.

 Låt  degen jäsa täckt med en plastfolie  i bunke i ca 40 minuter.

 Blanda smör, socker och vaniljsocker  till en krämig fyllning. 

Ta upp degen på en mjölad bord och kavla ut  till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock.

 Bred över smörkrämen.

Blanda de frysta bär med florsocker och Maizena i en skål.

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.