Bruschetta med ugnsbakade tomater & mozzarella på grillad bröd.

2022-04-30

Bruschetta med ugnsbakade tomater & mozzarella på grillad bröd. Det är både vacker att servera och fantastiskt gott. Bjuder ofta när jag får gäster hemma som tilltugg och det blir väldigt uppskattat av alla. Passar perfekt att servera som förrätt eller buffébordet. 

4-6 port

20 Min

INGREDIENSER: 

  • Valfritt bröd ( jag har använt surdegsbröd) 
  • 2-3 msk olivolja (att ringla över brödet)

Ugnsbakade tomater:

  • 4-5  vitlöksklyftor
  • 0,5  kruka basilika 
  • 200 g mix-tomater (t.ex babytomater)
  • Olivolja att ringla över 
  • 1 nypa flingsalt 

Topping:

  • 220 g mozzarella  
  • Balsamico 
  • Basilika 
  • Parmesanost

 

Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i skivor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och rosta brödbitarna i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de får fin färg.
  3.  Lägg tomater på en ugnsform, skalade vitlöksklyftor och  hacka tunt. Blanda ihop med tomater och ringla över generös med olivolja. Krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 12-15 minuter. 
  4. Ta ut tomater och mosa lite lätt med en gaffel. Fördela på varje brödskiva och toppa med mozzarella och några blad basilika. Avsluta med att ringla över balsamico och riven parmesanost. Servera direkt och njut!
 

ANNONS:​

Edit Template

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​