Kycklingfileer i champinjon- och parmesansås

20230113

Kycklingfileer i champinjon- och parmesansås. Familjens favorit kycklingrätt! Servera pasta, ris eller potatis och njut! Passar lika bra att laga på en vardag eller till helgen.

4

30 Min

INGREDIENSER: 

  • 4 kycklingfileer ( 700 g)
  • 1 msk grillkrydda 
  • 1 nypa salt 
  • 1 krm svartpeppar
  • olja & smör  till stekning 
  • 1 gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 250 g färska champinjoner 
  • 2 msk kycklingfond eller i buljongtärning 
  • 2 msk japansk soja 
  • 5 dl matlagningsgrädde( jag har använt Mildas 4%)
  • 1 dl färsk hackad persilja ( ca 20 g)
  •  75  g parmesanost 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela kycklingfiléerna i mitten. krydda med grillkrydda, salt och peppar.
  2. Värm stekpanna med smör och olja  medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna och stek tills de är genomstekta, ca 4-5 minuter per sida. Ta ut kycklingfiléerna från pannan och sätt åt sida på en tallrik.
  3. Skala lök, vitlök och finhacka. Fräs i samma panna några minuter tills den blir mjuk. 
  4. Ansa och skölj champinjoner. Skiva tunt och stek i en torr panna på hög värme 2-3 minuter. Lägg i lök och vitlök. Tillsätt grädden, fond, soja, lite hackad persilja  och rör om tills såsen börjar koka. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i såsen och låt puttra på låg värmen ca 5 minuter.
  6. Strö över riven parmesanost och hacka persilja. 
  7.  Servera pasta, ris eller potatis och njut!

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​