Nattjäst libanesisk bröd med zaatar Familjens favorit bröd. Förra året reste vi i Dubai och den här brödet har blivit resans höjdpunkt, barnen åt den här bröder till frukost, lunch och middag.
Har testat att baka kalljäst ( över natten). Kalljäst är både praktiskt och gott! Släng ihop degen innan du går och lägger dig och ställ i kylen på morgonen är det bara att grädda och njuta av nybakat bröd!
Du behöver:
Gör så här:
På kvällen:1. Lös ihop jäst med degvätskan i en stor bunke och rör tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt sedan sirap, olja och salt. Tillsätter lite mjöl i taget och arbeta ihop ordentlig tills degen börja släpa från bunken, och den känns elastisk.
3. Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela ut degen i små runda bulla och lägg dem på en form med bakplåtspapper, (mjöla generös med mjöl både under och på). Plasta in former med plastfolie Låt degen jäsa i kylskåp i 9-10 timmar.
På morgonen: 4. Ta ut degen ur kylen och låt stå i rumstemperatur i ca 50-60 min.
5. Värm upp ungen på 225 grader.
6. Tryck och platta ut varje bulle med handflatan till en tunn rund platta på ett bakplåtspapper, mer i mitten och låt kanter vara lite tjockare.
7. Bland med zaatar med olivolja och bre sedan ut det med en matsked. (Blir det för torr lägg lite mera olivolja). Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
Njut medan brödet är fortfarande varm!