Raffaello-tårta i långpanna som räcker till många! Luftiga botten, fluffig kokosgrädde och en silkeslen vit chokladkräm. Ja, jag får aldrig nog av raffaello smaker.
12-15 bitar
1,5 tim
INGREDIENSER
Botten:
4 stora ägg
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl raps eller solrosolja
1 dl mjölk
Fyllning:
Vispad chokladganache:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
200 g vit choklad
Garnering:
200 g hackade mandlar
12 st raffaello bollar
Kokos–grädde:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form, 24×34 cm med bakplåtspapper.
Separera äggula från äggvitan.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sedan sockret lite i taget under vispning. Vispa till en fast maräng.
Blanda de torra ingredienser i en bunke och sikta sedan ner i äggsmeten. Rör ner äggulor, tillsätt mjölk och olja. Vänd försiktigt allt till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda mitten i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt sedan svalna en stund i formen.
Chokladganache: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en värmetålig skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen är smält. Plasta in och låt svalna lite. Ställ sedan i kylen för att kallnat helt det tar ca 1-2 tim. När ganachen har kallnat, vispar den fluffigt.
Kokosgrädde: Vispa grädde tillsammans med vaniljsocker och florsocker. I slutet av vispningen tillsätt du kokosfett (plocka upp bara den yttersta delen med en sked). Vispa in lite i tagen.
Dela botten i två. Bre på en tjock lager att kokosgrädde och strö över hackad mandel. Lägg på nästa botten, spackla hela tårtan med chokladganachen. Garnera runt tårtan med hackade mandlar. Dela raffaello-bollarna och dekorera på tårtan. Ställ i kylen 3-4 timmar eller över natten då tårtan smaka som bäst när den har stått ett dygn.