DECEMBER 28, 2020

Recept på:

Baklava

Baklava är väldig populärt  i Balkan, Turkiet och Mellanöstern  och man kan göra på så många olika sätt med olika fyllningar och former. Jag personlig gillar valnötter och toppad med pistagenötter. I Balkan länder serveras baklava på varenda café typ som kanelbullar här i Sverige.

Till er som inte vet vad baklava är- baklava görs på färsk filodeg, fylld med olika sorters nötter och doppad i sockerlag, man kan säga att den är väldig sött.

Ca 15 St

45 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

ANNONS:​

Du kanske också gillar

tsatsiki Zofias kök
Indiskt ris -Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Grönkålsröra med ädelost
Fluffigt ris Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
turkisk bulgursallad -zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Brushetta zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Pizza på potatis
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Små cheesecake
brysselkål med parmesanost och panko
potatisbullar med ost och panko.
Krämig potatisgratäng
potatissallad med purjolök Zofias kök
Tonfiskröra Zofias kök
kryddiga klyftpotatis
Jasminris-till asiatiska matträtter
Smördegspaj med kantareller
Curry kycklingröra
Tandoori kycklingspett
Pizzabrös zofias kök
snabb bearnaisesås
Glaserade morötte Zofias kök
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Vattenmelonsalad med jordgubbar
potatissallad Zofias kök
entrecôte
Ugnsrostad potatis Zofias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.