1 förpackning vårrulledeg ( finns i asiatiska livsmedelsbutiker, ligger i frysen oftast)
1/2 spesvitkål
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 st salladslök
2 st lagom stora morötter
1 nypa salt
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
100 glasnudlar ( blötlagda i 3 min i kokande vatten och sen avsköljt med kallt
Ca 1/2 l rapsolja, till fritering Smet att fästa vårrullarna med:
2 matskedar mjöl
2 msk kallt vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka lök, salladslök och vitlök. Riv morötter och ingefära. Strimla spetskål tunt
2. Hetta upp en panna och fräs hastigt i olja i några minuter. Smaka av med salt soja och sesamoljan. Dra åt sidan.
3. Lägg glasnudlar i kokhett vatten i ca 3-4 minuter. Silva va vatten och skölj med kallt vatten. Klipp dem med en sax och blanda sedan glasnudlar med grönsaker.
4. Lägg vårrulleark i en fuktig kökshandduk så att dem inte torka
5. Placera ett ark av vårrulle-degen i diagonalt på en skärbräda. Lägg ca 2 msk fyllningen, och rulla samman till en fin rulle. Vik sedan in kanterna, pensla med vete-klister. Lägg rullarna på en bricka med ett bakplåtspapper på så fastnar de inte.
6. Värm upp olja till 180 grader och fritera vårrullarna gyllene. Lägg på en hushållspapper. Servera med kinesisk soja och sweetchili.