Edit Template

12 feb 2025

Jordgubbstiramisu i glas

med smak av mojito

 

En fräsch och fantastiskt gott  dessert med smak av jordgubbar, lime och mynta – klar på bara 10 minuter! 

ANNONS:

Edit Template
198607302802
Jordgubbstiramisu med smak av mojito

6 port

15 min

INGREDIENSER

 

  • 8-12  st savoiardikex
  • Saften av 1 citron
  • ½ dl vatten

Färskostkräm:

  • 200 g färskost eller mascarpone
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Marinerade jordgubbar:

  • 250 g färska jordgubbar
  • Några blad mynta
  • Rivet skal och saft av 1 lime

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Vispa ihop färskost/mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker tills du får en luftig och krämig konsistens.
  2. Skär jordgubbarna i skivor eller små bitar. Hacka myntabladen fint. Blanda jordgubbar, mynta och limesaft i en skål. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
  3. Blanda citronsaft och vatten i en skål.
  4. Doppa snabbt varje savoiardikex i vätskan, men se till att de inte blir för blöta.
  5. Montera desserten: Lägg ett lager av de doppade kexen i botten av varje glas. Täck med ett lager färskostkräm och avsluta med de marinerade jordgubbarna.
    Servera direkt eller låt stå i kylen en stund för en ännu godare smak.

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template