En fräsch och fantastiskt gott dessert med smak av jordgubbar, lime och mynta – klar på bara 10 minuter!
ANNONS:
Edit Template
6 port
15 min
INGREDIENSER
8-12 st savoiardikex
Saften av 1 citron
½ dl vatten
Färskostkräm:
200 g färskost eller mascarpone
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Marinerade jordgubbar:
250 g färska jordgubbar
Några blad mynta
Rivet skal och saft av 1 lime
GÖR SÅ HÄR
Vispa ihop färskost/mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker tills du får en luftig och krämig konsistens.
Skär jordgubbarna i skivor eller små bitar. Hacka myntabladen fint. Blanda jordgubbar, mynta och limesaft i en skål. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
Blanda citronsaft och vatten i en skål.
Doppa snabbt varje savoiardikex i vätskan, men se till att de inte blir för blöta.
Montera desserten: Lägg ett lager av de doppade kexen i botten av varje glas. Täck med ett lager färskostkräm och avsluta med de marinerade jordgubbarna. Servera direkt eller låt stå i kylen en stund för en ännu godare smak.