14 dec 2024

Hemgjorda tunnbrödskex

Hemgjorda tunnbrödskex


Ni vet de där kexen som man gillar så mycket – jag älskar dem! Men de är inte särskilt billiga att köpa i mataffären. Därför har jag testat att göra egna, och de blev helt otroliga med Abisko-tunnbröd från Polarbröd, som är bakat med surdeg. Det blir galet gott!

Till kexen har jag gjort en laxröra som är perfekt att doppa kexen i. Det passar utmärkt att bjuda på till julmingel eller adventsfirande. Ni måste testa! 

Laxröran kan dessutom förberedas någon dag i förväg och förvaras i kylen.



ANNONS:

Edit Template
Hemgjorda tunnbrödskex
Hemgjorda tunnbrödskex

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

 

  • 4 st Abisko -tunnbröd från polarbröd
  • ¾ dl olivolja 
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk chiliflakes 
  • Salt efter smak 
  • 1 msk färsk rosmarin eller andra  örter   

 

Laxröra:

  • 150 g färskost naturell
  • 2 msk majonäs 
  • 125 g varmrökt lax 
  • 20 g färska örter t.ex gräslök och dill 
  • Saft av ½ citron 

 

GÖR SÅ HÄR

Tunnbrödskex:

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Skär tunnbrödet i rutor eller långa strimlor.
  3. Blanda ihop olivoljan med alla kryddor.  Pensla bröden med olivoljan på bara en sida.
  4. Lägg bröden på en plåt klädd med bakplåtspapper  och baka dem i ugnen i cirka 8–10 minuter, eller tills de är hårda och har fått en gyllenbrun färg.
  5. Laxröra: Blanda färskost, majonnäs och hackad dill i en skål.
  6. Dra laxen i mindre bitar och rör ner den i blandningen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  7. Lägg upp röran på ett serveringsfat och lägg tunnbröds kexen runt röran. Toppa med lite olivolja, chiliflakes och färska örter. Sedan är det bara att njuta!



ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template