ANNONS:​

Edit Template

12 jan 2025

Kycklinggryta med pesto och soltorkade tomater

Denna krämiga och smakrika kycklinggryta är perfekt för både vardag och matlådor. Kombinationen av pesto och soltorkade tomater är otroligt gott! Den är enkel att laga, och med få steg har du en maträtt som hela familjen kommer att älska! Servera med ris, pasta eller ett gott bröd för att doppa i den härliga såsen.

 

ANNONS:​

Edit Template

4 port

25-30 min

INGREDIENSER

  • 1 kg kycklingfiléer ( ca 3-4 filéer )
  • 1 gul lök
  • Olivolja till stekning
  • Salt & peppar efter smak
  • 1 tsk oregano krydda  
  • ½  dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver 
  • 1 dl grön pesto
  • 8-10  st soltorkade tomater + ca 0,5 dl olja från tomater 
  • 1 kycklingbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond 
  • 5 dl matlagningsgrädde 15%
  • Ca 70 g färsk babyspenat ( finns även fryst att köpa som blad)

Basmatiris:

  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vatten
  • ½ dl solros-eller rapsolja 

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, cirka 2–3 cm stora. 
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den tills den blir mjuk och glansig.
  3. Tillsätt, kycklingen. Krydda med salt, peppar  och oregano. kycklingen och stek tills de får en fin yta. Behöver inte bli helt genomstekt.
  4. Tillsätt lite mer olivolja i pannan. Rör tomatpurén, paprikapulver och låt den fräsa med i någon minut för att fördjupa smaken.
  5. Tillsätt peston och ca 0,5 dl av oljan från de soltorkade tomaterna ( Strimla de soltorkade tomaterna om de inte redan är skurna). Smula ner kycklingbuljongtärningar (eller tillsätt kycklingfonden).
  6. Rör ner de strimlade soltorkade tomaterna och låt allt sjuda på medelvärme i ca 5 minuter.
  7. Häll i matlagningsgrädden, rör om allt och vänd ner  babyspenaten i grytan precis innan servering. Rör försiktigt tills spenaten mjuknar.Servera gärna grytan med nykokt pasta, ris eller ett gott bröd att doppa i den krämiga såsen.
  1. Börja med att blötlägga riset i minst 30–60 minuter (längre går också bra).
  2. Skölj riset 2–3 gånger med kallt vatten och rör runt med händerna för att få bort stärkelsen. Häll av vattnet i ett durkslag.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Häll ner riset och koka i cirka 8–10 minuter på medelvärme. Häll av vattnet i ett durkslag (riset ska vara halvkokt).
  4. Hetta upp olja i kastrullen och häll ner riset. Låt riset ångas under lock i 10–15 minuter på mycket låg värme. Ta kastrullen från plattan och låt riset stå i 5 minuter. Rör om riset innan servering.

 

 

 

 

ANNONS:​

Edit Template

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template