Otrolig gott och saftig kyckling med asiatiska smaker, den har sötma lite hetta och sälta från limen. Servera kycklingen med jasminris. Toppa gärna med extra basilika för en härlig touch och ringla över lite sås som är kvar i pannan.
ANNONS:
Edit Template
4 port
30-45 min
INGREDIENSER
4 st kycklinglårfiléer
Salt och peppar
1 tsk vitlökspulver
Rapsolja (till stekning)
Sås:
4–5 vitlöksklyftor, finhackade
1 chilifrukt, finhackad
2 msk flytande honung
2 msk ljus soja (japansk)
½ tsk mörk soja (kinesisk)
1 msk riven färsk ingefära
1 msk sesamolja
1/2 lim limesaft
½ dl vatten
½ kruka färsk basilika (läggs i vid slutet)
GÖR SÅ HÄR
Krydda kycklinglårfiléerna med salt, peppar och vitlökspulver på båda sidor.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 6–7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och gyllenbruna ( stek först från skin sidan).
Såsen: Blanda i en skål, blanda finhackad vitlök, chili, flytande honung, ljus soja, mörk soja, riven ingefära, sesamolja, limer saft och vatten. Rör tills allt är väl blandat.
Häll i såsen i panna ( gör lite plats för att hälla såsen) låt den koka upp på medelvärme under omrörning i ca 2–3 min. Vänd kycklingfiléerna i såsen så att de täcks ordentligt. Låt småputtra i ca 5-7 minuter tills kycklingen är glaserad och såsen har tjocknat.
Strax innan servering, vänd ner de färska basilikabladen i pannan och låt dem värmas upp av såsen.