ANNONS:​

Edit Template

7 jan 2025

Basilika och vitlökskyckling

Otrolig gott och saftig kyckling med asiatiska smaker, den har sötma lite hetta och sälta  från limen.  Servera kycklingen med jasminris. Toppa gärna med extra basilika för en härlig touch och ringla över lite sås som är kvar i pannan. 

Basilika och vitlökskyckling
Basilika och vitlökskyckling med asiatiska smaker

ANNONS:​

Edit Template

4 port

30-45 min

INGREDIENSER

  • 4 st kycklinglårfiléer
  • Salt och peppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Rapsolja (till stekning)

Sås:

  • 4–5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk ljus soja (japansk)
  • ½ tsk mörk soja (kinesisk)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 lim limesaft  
  • ½ dl vatten
  • ½ kruka färsk basilika (läggs i vid slutet)

GÖR SÅ HÄR

  1. Krydda kycklinglårfiléerna med salt, peppar och vitlökspulver på båda sidor.
  2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 6–7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och gyllenbruna ( stek först från skin sidan). 
  3. Såsen: Blanda i en skål, blanda finhackad vitlök, chili, flytande honung, ljus soja, mörk soja, riven ingefära, sesamolja, limer saft  och vatten. Rör tills allt är väl blandat.
  4. Häll i såsen i panna ( gör lite plats för att hälla såsen) låt den koka upp på medelvärme under omrörning i ca 2–3 min.  Vänd kycklingfiléerna i såsen så att de täcks ordentligt. Låt småputtra i ca 5-7  minuter tills kycklingen är glaserad och såsen har tjocknat. 
  5. Strax innan servering, vänd ner de färska basilikabladen i pannan och låt dem värmas upp av såsen.

ANNONS:​

Edit Template

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template