Brända mandlar
23 nov 2021
Brända mandlar är exakt som på julmarknad.
Dessa brända mandlar med en härligt kryddig och knaprigt god snack är också ett klassiskt julgodis till adventsfikat. Den här receptet på brända mandlar som du måste bara testa, resultatet blir alltid så bra.
4 port
10 min
INGREDIENSER
- 200 g sötmandel
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
GÖR SÅ HÄR
- Mät upp mandlar, strösocker och vatten i en tjockbottnad panna.
Koka upp på medelvärme under omrörning (använd gärna en träslev) tills blandningen blir som en tjock sirap, vilket tar cirka 5–7 minuter. All vätska ska ha kokat bort. - Smaksätt med kanel, kardemumma, vaniljsocker och en nypa salt. Sänk värmen och fortsätt röra om tills sockerlösningen tjocknar och klänger sig fast runt mandlarna. När mandlarna börjar sockra sig, fortsätt värma så att sockret smälter igen och mandlarna får en gyllenbrun färg.
- Häll genast upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna helt. Använd en sked för att separera mandlarna medan de svalnar, för att förhindra att de klibbar ihop.
- Häll därefter upp dem i en glasburk och njut!
ANNONS: