ANNONS:​

Edit Template

14 augusti 2024

Lövbiff teriyaki med

ingefära och vitlök.

Lövbiff teriyaki med ingefära och vitlök.  En rätt som alla bara älskar! Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja. Helt otroligt gott!

ANNONS:​

Edit Template

4 port

25-30 min

INGREDIENSER

    • 800 gram lövbiff 
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk majsstärkelse 
    • 1/2 dl ostronsås 
    • 2 msk japansk soja 
    • 1 msk sesamolja 
    • 1 krm salt 
    • 1 krm svartpeppar, nymald  
    • 1 gul lök 
    • 1 knippa salladslök
    • 3 dl raps eller solrosolja , till fritering 

     

    Såsen: 

    • 1 dl Teriyakisås 
    • 2 msk japansk soja 
    • 1 msk honung 
    • 2 tsk risvinäger 
    • 1 msk majsstärkelse
    • 1 dl vatten 
    • 2-3 vitlöksklyftor
    • 1 msk färska ingefära, finhackad 

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär lövbiffen i strimlor. Marinera med alla ingredienser förutom lök och salladslök. Ställ åt sidan.
  2. Skala lök och vitlök. Skär löken i stora bitar och finhacka vitlök och ingefära.
  3. Hetta upp olja i en djup kastrull och fritera köttet i några minuter, eller tills det får lite färg. Ta upp köttet och lägg det i en tallrik.
  4. Blanda alla ingredienser  ( förutom vitlök och ingefära) till såsen. Ställ åt sidan.
  5. Skala och finhacka lök och ingefära. Dela löken i lagom stora klyftor.
  6. Fräs lök och ingefära i någon minut i oljan. Tillsätt lök och salladslök, och stek hastigt på hög värme.
  7. Lägg ner köttet och häll över såsen. Blanda allt och låt koka snabbt tills såsen tjocknar.
  8. Toppa med sesamfrön och servera.

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template