Allt i ett och låt pastan lagas själv på spisen. Minimalt med disk och när det dessutom bara blir godare när pastan kokas ihop med såsen.
Jag har använt passerad tomat men det går bra att använda vilken tomatsås som helt.
4 port
25-30 min
INGREDIENSER
400 g nötfärs
2 msk tomatpure
2 msk olja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
ca 20 g bladpersilja eller basilika
2 förp passerade tomater med vitlök (à 390 g)
2 köttbuljongtärningar
400 g okokt pasta ( penne)
8-10 dl vatten (använt gärna kokhett vatten)
2 dl matlagningsgrädde
2,5 dl riven ost (valfri)
GÖR SÅ HÄR
Fräs färsen i oljan i en kastrull och salt och peppar. Tillsätt tomatpure och fräs några minuter till. Tillsätt paprikapulver, vitlökspulver, tomatsås och okokt pasta. Häll på vatten och smulade buljongtärningar. Finhaka persilja eller basilika och blanda ner.
Sätt på locket och låt koka upp. Rör runt och låt sedan koka på medelvärme ca 15-17 minuter tills pastan är klar och vattnen har absorberat. Rör då och då.
Blanda ner matlagningsgrädden och ost. Låt puttra i ca 5 minuter. Rör om under tiden. Servera genast och njut!