5 augusti 2019

Kyckling med risnudlar

Kyckling med risnudlar och massa grönsaker. Lättlagad och riktigt gott asiatisk kycklingrätt, med lite hetta och mycket smak.

Det blir ganska mycket mat så perfekt när du ska bjuda många och njut tillsammans. 

Tips: Förbered i förväg dina grönsaker. Tina kycklingen i tid, för att inte släppa vätska när du steker den. 
-Skulle du inte gilla några grönsaker som är med  i receptet,  ersätt med dem grönsaker du vill ha det blir fortfarande lika gott.  

6-8 port

60 min

INGREDIENSER

  • 400 g strimlad kycklingfilé
  •  2 pack risnudlar ( 200 g)
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 2 st  stora morötter 
  • 1/2 tsk chilipulver 
  • 1 tsk curry 
  • 1 gul paprika
  • 1 gullök 
  • 500 g färska champinjoner
  •  1 nypa flingsalt 
  • 100 g sockerärtor 
  • 1  lagom stor zucchini
  • ca 3 mak olja till stekning 
  • 1 dl grovt hackade jordnötter

    Sås/marinad
  • 0,5  dl sweet chilisås
  • 0,5 dl teriyakisåsen 
  • 3 msk ostronsås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 3  msk sesamolja
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 2-3  vitlöksklyftor, pressad 
  • 2 msk riven ingefära eller 2 tsk mald 
  • 2-3 mak persilja 
  • 1/2  röd chilli 
  • 4 msk finskuren salladslök

GÖR SÅ HÄR

Gör så här:

1.Börja med att hacka, strimla och skär till stavar alla grönsaker och lägg dem åt sida.

3. Krydda kycklingen  med salt, curry och chilipulver. Bryn den strimlade kycklingfiléer i en riktigt hett stekpanna på båda sidor. Lägg sedan åt sidan.

3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i alla  grönsakerna och fräs hastigt några minuter. Salta med flingsalt och lägg dem åt sidan.4. Skiva champinjoner och fräs dem i lite olja. Dem ska bara få färg. 

5. Sås/marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.

6. Risnudlar: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nudlarna och stäng av platta. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt sesamolja eller matolja så att de inte klibbar ihop. 

7. Ta fram en stor serveringsskål och blanda allt, slutligen såsen.

Till servering: Garnera med  persilja, salladslök och hackade jordnötter eller cashewnötter.

Du kanske också gillar

Kycklingbiffar med asiatiska smaker-Zofias kök
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
laxgratäng med kokosmjölk
Stekt ris med räkor -Zofias kök
Pad Thai med risnudlar Zofias Kök
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Röd thaicurry med räkor & kokosmjölk
Kinesisk Kycklingwok Zofia Kök
kycklingwok zofias kök
Chicken cashew
​​Spicy nudlar med köttfärs
Koreansk kyckling Zofias kök
sushi-tårta
Vegetariska Vårrullar
Kycklingspett
Yakiniku Zofias Kök
Kycklinggryta med kokosmjölk & jordnötssmör
Lövbiffswok med asiatiska smaker 3
Koreansk kyckling Zofias kök
Stekt ris med kyckling

Recept som kommer få dig lyckas i köket.