Lövbiff- och champinjonpasta. Den här receptet på pastan lagar jag minst en gång i veckan, alla här hemma älskar den, till om med mina barn som inge i vanliga fall inte gillat champinjoner. Gillar man inte champinjoner då kan man skippa dem.
4 port
30 min
INGREDIENSER
400 g pasta, valfri sort
400 g lövbiff
200 g färska champinjoner
2-3 msk olja, till stekning
25 g smör, till stekning
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
1 kött-buljongtärning
1 msk persilja, finhackad
1 nypa salt
2 krm svartpeppar
150 g riven ost, valfri
1 dl pastavatten
GÖR SÅ HÄR
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen ( glöm inte att salta vatten lite). Svara ca 1 dl pastavattnet.
Strimla lövbiffen tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värme tills den är genomstekt och har fått en fin stekyta. Salta och peppra. Lägg över på en tallrik.
Hacka champinjoner och stek i en torr stekpanna i ca 5 min. Tillsätt smör, salt och stek ytterligare 5 minuter. Lägg på en tallrik och ställa åt sida.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i samma stekpanna tills det har mjuknat.
Tillsätt soja, fond, grädden, finhackad persilja och låt koka i 2-3 min på medelvärme.
Rör ner osten i såsen, tillsätt persilja och pastavatten. Vänd ner lövbiffen, champinjoner och blanda runt.
Tillsätt den kokta pastan i såsen och pasta vatten. Rör om allt.