November 24, 2022

Recept på:

Köttfärspiroger

Piroger med köttfärs- Perfekt att baka dessa piroger och frysa in och ta fram när man blir sugen. Bästa sättet att tina frysta piroger är  i ugnen på 160 grader i ca 10 minuter, de blir som nygräddade igen. 

Köttfärspiroger
Köttfärspiroger

ANNONS:​

15 st

1 tim

INGREDIENSER

  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk, ljummet
  • 10-11 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör, mjukt

Fyllning:

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 tsk vegeta
  • 2 dl passerade tomatsås eller ketchup
  • 4 dl riven ost, valfri sort

GÖR SÅ HÄR

  1. Lös upp jäst i degvätska: Tillsätt salt, socker  och hälften av vetemjölet. Arbeta in mjölet och rör ihop till en ganska lös deg.
  2. Tillsätt rumsvarm smör och resten av mjölet. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Knåda ca 15 minuter för hand eller 10 i en bakmaskin.
  3. Låt degen jäsa övertäckt med en plastfolie i 50-60 minuter.
  4. Fyllningen: Skala och finhacka lök. Fräs löken i en stekpanna med olja på låg värmen tills den blir mjuk. Tillsätt färsen och krydda med grillkrydda och vegeta ( vegeta kan du ersätta med 1 st grönsaksbuljongtärning). Stek tills färsen blir helt genomstekt.
  5. Tillsätt passerade tomater, oregano och låt puttra i ca 10 minuter. Häll upp färsen på en tallrik och låt kallna helt.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 lika bitar. Rulla till en bollar. Kavla ut och till cirka 12 cm i diameter. Fördela fyllningen, lägg på riven ost, och nyp ihop kanterna med fingertoppar och vik ihop till en pirog.
  8. Lägg på plåten med bakplåtspapper och pudra med lite vetemjöl. Låt jäsa i ca 15 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Ta ut låt svalna under en bakduk en stund. 

Du kanske också gillar

Curry kycklingröra
Glaserade morötte Zofias kök
Pizzabrös zofias kök
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Pizza på potatis
Smördegspaj med kantareller
Grönkålsröra med ädelost
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Tandoori kycklingspett
brysselkål med parmesanost och panko
potatisbullar med ost och panko.
Jasminris-till asiatiska matträtter
entrecôte
kryddiga klyftpotatis
potatissallad med purjolök Zofias kök
Fluffigt ris Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
snabb bearnaisesås
Krämig potatisgratäng
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Brushetta zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Tonfiskröra Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
potatissallad Zofias kök
tsatsiki Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Små cheesecake
Indiskt ris -Zofias kök

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here