27 juni 2024

Recept på:

Görnsaksröra med burrata

Otroligt god röra på ugnsrostade grönsaker, valnötter och basilika. Servera med burrata och njut av med baguetter! Allt vad man behöver på en varm sommardag. 

Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg paprika, tomat och vitlöksklyftor (oskalade) på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. . Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 26-30 min tills paprikorna fått ordentligt färg. Ta ut och låt svalna. Ta bort det mesta av skalet på paprikan och ta bort stammen. Lägg paprika, tomma och vitlöksklyftor (pressa ut från skalet). Tillsätt valnötter och basilika ( svara lite till garneringen) och mixa ihop till en röra. Häll upp på en tallrik, lägg på burrata och toppa med resten av basilikan. Strö över salt och mal svartpeppar. Avsluta med att ringla över balsamico

2 port

35-40 min

INGREDIENSER

2-3 st röd spetspaprika
………………………………………………………………………….

250 g körsbärstomater
………………………………………………………………………….

4-5 st vitlöksklyftor
………………………………………………………………………….

Salt och peppar efter smak
………………………………………………………………………….

Olivolja
………………………………………………………………………….

1 dl valnötter ( gärna rostade)
………………………………………………………………………….

1/2 kruka basilika
………………………………………………………………………….

1 fpk burrat ( 275 g)
………………………………………………………………………….

Balsamico, att ringla över
………………………………………………………………………….

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg paprika, tomat och vitlöksklyftor (oskalade) på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. 
  3. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 26-30 min tills paprikorna fått ordentligt färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Ta bort det mesta av skalet på paprikan och ta bort stammen. Lägg paprika, tomma och vitlöksklyftor (pressa ut från skalet). Tillsätt valnötter och basilika ( svara lite till garneringen) och mixa ihop till en röra.
  5. Häll upp på en tallrik, lägg på burrata och toppa med resten av basilikan. Strö över salt och mal svartpeppar. Avsluta med att ringla över balsamico 

Du kanske också gillar

brysselkål med parmesanost och panko
kryddiga klyftpotatis
Indiskt ris -Zofias kök
snabb bearnaisesås
Ugnsrostad potatis Zofias kök
potatissallad med purjolök Zofias kök
Inbakad getost i filodeg
entrecôte
Tonfiskröra Zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Tandoori kycklingspett
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Pizza på potatis
Glaserade morötte Zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Krämig potatisgratäng
Pizzabrös zofias kök
potatissallad Zofias kök
Smördegspaj med kantareller
Curry kycklingröra
Små cheesecake
potatisbullar med ost och panko.
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Grönkålsröra med ädelost
tsatsiki Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Brushetta zofias kök
Jasminris-till asiatiska matträtter
Fluffigt ris Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here