Läckert och otroligt goda -Små cheesecake med laxröra. En matig variant på cheesecake med krämig färskost- fyllning. Servera som förrätt eller tillbehör.
4 port
30 min
INGREDIENSER
1 pack kex Tuc ( 100 g)
65 g ruccola
1 msk olivolja
100 g gravad lax
150 g färskost (gärna smaksatt med vitlök)
2 msk majonäs
½ gurka
Garnering:
20 g gräslök
Kexsmulor
Färsk timjan
GÖR SÅ HÄR
Börja med att mixa kexen, ruccola och olivolja till fina smulor.
Blanda finskuret lax, färskost och finhackad gurka, smaka av med salt och peppar.
Lägg ringen i en serveringsfat och trycka kex-massan och fördela jämnt röran (spara lite till garnering. Om du inte har en ring- använd en liten skål klädd med en plastfolie. Lyft upp med hjälp av plastfolie och lägg över på tallrik. Dra försiktigt bort plastfolie.
Garnera med finhackad gräslök och kexsmulor. Ställ i kylen en stund innan serveringen.