16 juni 2024

Smörgåstårta

med kalkon

REKLAM FÖR POLABRÖD 

 

Ni var så många som ville ha recept på min smörgåstårta, här kommer en magiskt god och läckert smörgåstårta. Med jubileumskaka från Polarbröd är så enkelt att just rund smörgåstårta som både är festlig och otroligt gott. Perfekt att ställa fram på midsommarbordet. kakkaka 

Smörgåstårtan blir extra god när den har stått minst ett dygn i kylen så att smakerna sätter sig och den blir saftig.

TIPS! För att få smörgåstårtan extra saftig, låt den stå minst ett dygn innan servering. Förbered dagen innan genom att sätta ihop tårtan, täcka den ordentligt och plasta in den. Ställ den i kylen över natten. Dagen efter kan du bara garnera. Detta underlättar hela arbetet och gör tårtan godare när den har fått stå ett dygn.

Titta gärna in på min Instagram där har jag en video @zofias_kok 

Smörgåstårta -zofias kök
Smörgåstårta -zofias kök

8-10 bitar

1 tim

INGREDIENSER

  • 2 pack Jubileumskaka från Polarbröd

     

    Fyllning:
  • 2,5 dl crème fraiche 
  • 250 g majonnäs 
  • 6 st hårdkokta ägg
  • 200 g rökt kalkon
  •  8 st hela ättiksgurkor
  • 150 g riven ost, ( gärna lagrad)
  • 1 rödlök 
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Zest av 1 citron
  • Saft av ½ citron
  • Saft av ½ citron
  • Salt och peppar efter smak

    Att täcka tårtan:
  • 300 g färskost
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan

     

    Garnering:
  • 100 g ärtskott
  • 1 gurka
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g ost, skivad
  • 150 g rökt kalkon
  • 50 g rädisor

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att koka äggen i 10 minuter. Lägg dem sedan i kallt vatten för att underlätta skalningen.
  2. Finhacka ättiksgurka, kalkon, lök och ägg. Lägg allt i en bunke och blanda med crème fraiche, majonnäs, finrivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Montera smörgåstårtan genom att breda ut fyllningen i jämna lager mellan brödskivorna. Fyll med tre lager fyllning och lägg sedan på den fjärde skivan.
  4. Rör ihop färskost, majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Täck sedan hela tårtan med färskostkrämen.
  5. Garnera tårtan runt om med ärtskott (tryck fast ärtskotten i krämen på kanten). Garnera med kalkonrosor, ostrullar, små tomater, skivade rädisor och gurkrosor. Hyvla gurkan tunt med en osthyvel på längden och rulla ihop till rosor, eller använd grönsaker efter din egen smak.
Smörgåstårta -zofias kök

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here