Om du älskar oreos och älskar cheesecake, är denna Oreo Cheesecake den perfekta desserten för dig.
10 bitar
15 min
INGREDIENSER
ANNONS:
Edit Template
Botten:
2 pack Oreokex ( 2x á154 g)
75 smör, smält
300 g färskost
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 packa Oreokex
Garnering:
100 g ljus eller mörk choklad
1 dl vispgrädde
Dekorering:
3 dl vispgrädde
ca 5-7 Oreokex ( att dekorera)
GÖR SÅ HÄR
Botten: Smält smöret och ställ åt sidan.
Mixa hela oreo -kexen i en matberedare till fina smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut kex-massan i botten i en form, 24 cm i diameter och jämna den med hjälp baksidan av ett glas. Ställ in i kylen under tiden du gör fyllningen.
Fyllning: Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker till en krämig konsistens. Använd en elvisp.
Grovhacka oreo kexen, blanda ner i din cheesecake-smeten och vänd runt så att kexen blandas jämt.
Häll över cheesecake-smeten över kexbotten och jämna ut.
Ställ sedan cheesecake i kylen för att svalna i 4-5 timmar eller över natten.
Chokladganachen: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll grädden över chokladen och låt stå i 2 minuter och rör sedan om tills all choklad har smält och du har fått en slät ganache.
Häll över chokladganachen och ställ tillbaka formen i kylen ca 30 min.
Ta bort din cheesecake från formen (dra en varm palett kniv runt kanten på cheesecake, lossna lättare ur formen).
Spritsa på med vispad grädde och dekorera med lite oreo kross och bitar.
Ställ tillbaka din oreo cheesecake i kylen tills du ska servera.