Fluffigt, ostfyllt brytbröd med vitlökssmör. Så gott ni måste testa! Perfekt att servera till en mustig grytan.
ANNONS:
Edit Template
12 st
1,5 tim
INGREDIENSER
25 g färsk jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 msk honung
1 tsk salt
6 dl vetemjöl + ½ dl till utbakning
12 st små kuber ost
Efter gräddning:
20 g smör, till pensling
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 msk finhackad persilja
GÖR SÅ HÄR
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt honung. Tillsätt vetemjöl och salt. Arbeta ihop degen i en köksasistens i ca 10 minuter, knåda lite länge om du ska baka för hand, ca 15 minuter. Degen ska släppa från bunkens kanter och känns elastiskt. Tänk på att inte överdosera med mjöl hellre lite kladdig men fortfarande hanterbar deg.
Täck med bakduk och låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 12 st lika delar. Lägg i mitten av degen i bit ost och forma dem till bollar. Lägg dem i en smord form . Täck med en kökshandduk och låt dem jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills de fått fin färg.
Ta upp brödet, pensla direkt med smält smör som du blandar med 2 st riven vitlök och 1 msk finhackad persilja.