Vitlökspotatis-pizza. Tänk dig två favoriter i ett kan aldrig blir blir fel. Ni måste testa! 🧄
ANNONS:
Edit Template
4 port
45 min
INGREDIENSER
900 g potatis, fast
25 g smör
2-3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
20 g persilja färsk eller fryst
1 tsk oregano, torkad
Topping:
1-2 dl mozzarella ost, riven
1-2 dl Cheddar, riven
Salami
Oregano
GÖR SÅ HÄR
Koka potatisen ca 10-12 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg potatisarna i plåt och pressa med baksidan av ett glas ( potatis blir helt platt).
Pressa vitlöksklyftorna i en kastrull, tillsätt smöret och låt bubbla ca 2-3 min så att smöret får smak av vitlök. Tillsätt finhackad persilja, salt och oregano.
Pensla potatisarna med vitlökssmöret, salta och peppra
Toppa med ost och salami. Krydda med mer oregano.
Grädda potatisen mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg.