Det finns så många varianter av linssoppa, idag har jag testat den libanesiska varianten som jag älskar att den är syrlig och mycket smak av spiskummin. Serverat med Libachips och rostad lök. Så GOTT!
ANNONS:
Edit Template
4 port
30 min
INGREDIENSER
2 dl röda linser, sköljda och avrunna
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skurna i små tärningar
1 st potatis, skuren i små tärningar
2 tsk spiskummin
1/4 tsk cayennepeppar
1 liter grönsaksbuljong
Saften från 1 citron
Salt och svartpeppar efter smak
1 msk fryst persilja
2-3 msk olja till r stekning
2 msk rostad lök ( kan uteslutas)
Libachips:
2 st libabröd
3 msk olivolja
1 krm flingsalt
1 tsk torkad oregano
GÖR SÅ HÄR
Skala och hacka löken, vitlök, morötter, potatisen och dela dem i mindre bitar.
Sköljda linserna och ställ åt sidan.
Värm oljan i en stor kastrull över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt morötter, potatis och linser i kastrullen. Tillsätt vatten, rör om och låt soppan koka upp i ca 10 minuter tills linserna och grönsakerna är genomkokta.
Tillsätt spiskummin, persilja, cayennepeppar och grönsaksbuljong.
Mixa soppa slät med stavmixer. Låt soppan sjuda i 5 minuter. Tillsätt rostad lök, citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan varm, garnerad med libabröd. Libachips:
Klipp libabrödet i små remsor och klipp sen remsorna till fyrkanten.
Lägg brödet i en plåt. Ringla över olivolja, toppa med flingsalt och oregano. Rosta ugnen på 200 grader i ca 8 min ( rör om under tiden).