Krämig kronärtskocksdipp med spenat, purjolök och ost. Denna dipp är perfekt för att doppa med bröd eller chips.
4 port
30 min
INGREDIENSER
2 vitlöksklyftor
½ purjolök
100 g babyspenat, fryst
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g)
100 g färskost
2 dl riven ost
Salt och peppar efter smak
2 msk olivolja till stekning
20 g smör till stekning
1 krm chiliflakes
20 g gräslök
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och finhacka purjolöken och vitlök.
Fräs den i lite olivolja och smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
Tillsätt purjolöken, spenaten och låt den sjuda i ca 2 min.
Låt kronärtskockorna rinna av i en sil. Skär kronärtskockorna i små bitar. Blanda ner i pannan. Tillsätt färskosten, vispgrädde och riven ost. Rör om allt. Smaka av med chiliflakes , salt och peppar. Toppa med finhackad gräslök.
Häll över dippblandningen i en ugnssäker form eller gratinera direkt i panna och pannan inte har några plast detaljer. Strö lite extra riven ost över.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller tills ytan är gyllen och osten är smällt.
Servera dippen varm med bröd, kex eller tortillachips och njut!