Grönkålsröra med ädelost är en smakrik och krämig röra som passar utmärkt som tillbehör till mingel. Den kombinerar smakerna från grönkål, ädelost och nötter med en touch av vitlök och honung. Så gott
ANNONS:
Edit Template
4-6 port
15 min
INGREDIENSER
200 g grönkål
2 vitlöksklyftor, pressade
140 g ädelost
2 dl crème fraiche
Salt & peppar
1 dl valnötter, hackade
2 msk flytande honung
1 fp krustader
Topping:
1-2 st fikon
Valnötter
GÖ SÅ HÄR
Skölj grönkålen noggrant. Strimla den fint och fräs den mjuk i olja i cirka 5 minuter. Dra bort från värmen och låt den svalna.
Tillsätt vitlök och smula ner ädelosten. Blanda i crème fraiche, salta och peppra efter smak. Rör ihop allt ordentligt.
Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Avsluta med att toppa med honung. Klicka sedan i dina krustader och toppa med valnötter och en klyfta fikon. Servera direkt.