Raffaello dessert i glas-utan nötter. grovhackade). Det är busenkel att slänga ihop den här dessert och man kan även förberedas i förväg och ställa i kallt.
Skulle du föredra att ha nötter det går jättebar att använda ca 1 dl mandel (rostade och
VIKTIGT! Att står fram en stund innan serveringen. Då får den en perfekt krämigt och len konsistens.
6 port
15-20 min
INGREDIENSER
200 g vaniljrån
250 g mascarpone eller färskost
2 tsk vaniljsocker
1 dl sötad kondenserad mjölk
100 g vit choklad
1 ½ dl kokosflingor
4 st Raffaello bollare
GÖ SÅ HÄR
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna helt.
Vispa ihop mascarponen, vaniljsocker och kondenserad mjölk till en kräm med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen, och vänd försiktigt med en slickepott tills allt har gått ihop.Tillsätt kokosflingor och rör om.
Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor.
Varva rån-smulor med och cheesecake-fyllningen i portionsglas. Strö över lite kokosflingor och lägg på en raffellbollar på varje.
Ställ i kylskåp för att stelna lite. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen.