Edit Template

13 dec, 2023

Stekt entrecôte med

smör, vitlök och örter

Jag har nu gjort en nyårsmeny utifrån det som jag serverar  ha på nyår.  

Krämig potatisgratäng eller vitlökspotatis med  bea-sås. 

ANNONS:​

Edit Template

4 port

50-60 min

INGREDIENSER

    • 4 st entrecôte, i bit
    • 2-3 msk raps eller solrosolja 
    • 1 tsk flingsalt
    • 1 tsk svartpeppar, grovmald
    • 30 g smör 
    • 20 g timjan eller rosmarin, färsk 
    • 4 st  vitlöksklyfta,

       

GÖ SÅ HÄR

      1.  Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur minst 30-45 minuter före tillagning. 
      2. Salta och peppra köttbitarna och hetta upp en stekpanna  med olja. Stek köttet på båda sidor först snabbt. Ha i en klick smör, en hel vitlöksklyfta och örter mot slutet och ös köttbitarna med smöret. Om du har en termometer, ska köttets innertemperatur vara 54-55 grader.
      3. Lätt över nötter på en träbräda låt vila 5 minuter  innan du skär i bitar.
Vitlökspotatis
KLICKA PÅ BILDEN FÖR RECEPT
Krämig potatisgratäng
KLICKA PÅ BILDEN FÖR RECEPT
Chokladmousse -Zofias kök
KLICKA PÅ BILDEN FÖR RECEPT

ANNONS:

Edit Template

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.