Ugnsrostad potatis & brysselkål -

i en krämig vitlöksröran

6 dec, 2023

Den här potatissalladen är en härlig kombination av ugnsrostad potatis och brysselkål, vars smaker förstärks av en krämig vitlöksröra. Den rostade potatisen och brysselkålen ger en härlig knaprighet och djupa smaker, medan den krämiga vitlöksröran tillför en intensiv och fyllig smak. Ni måste testa, perfekt att ställa fram på julbordet. 

ANNONS:​

Edit Template

4-6 port

40-45 min

INGREDIENSER

    • ca 800 g delicates potatisar ( annat sort funka)
    • 500 g brysselkål 
    • 1 hel vitlök huvudet  
    • 2-3 msk olivolja 
    • Salt & peppar 
    • 1 krm flingsalt + olivolja till vitlöken  

    Vitlöksröra: 

    • 3 dl crème fraîche
    • 100 g färskost 
    • Citronsaft av ½ citron
    • 2 dl riven ost (gärna en lagrad och kryddig)
    • 1 hel vitlök som du har rostat.
    • Salt och peppar efter smak
    • 1 msk olivolja
    • 20 g färsk dill 

GÖ SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i mindre bitar och halvera brysselkålen. Lägg det på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak. Skär av toppen på vitlöken (ca 1 cm) så att vitlöksklyftorna syns. Ringla över olivolja och salta. Placera mitt i plåten.
  3. Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt sedan svalna helt. Under tiden kan du förbereda röran.
  4. Vitlöksröran: Blanda crème fraîche, färskost, citronsaft, riven ost och finhackad dill. Tryck ut vitlöksklyftorna för att pressa ut den mjuka vitlöksmassan och mosa med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt potatisarna och brysselkålen. Blanda allt ordentligt. Toppa med mer ost och några kvistar dill.
  6. Låt salladen stå i kylskåpet innan servering så att smakerna kan blanda sig ordentligt

ANNONS:​

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.