Gratinerade heta räkor

1 dec, 2023

Innehåller reklam

Gratinerade heta räkor med chili, vitlök och OST som serveras med rostat bröd. Som ni kanske redan har märkt, älskar jag ost i alla dess former.

Men det finns ost, sen finns det Kaltbachost! Här kommer mina två favoritostar som jag har i både matlagning och på ostbrickor. 

ANNONS:​

Edit Template

4 port

15min

INGREDIENSER

 

    • 250 g babytomater
    • 4 vitlöksklyftor
    • 1 röd chilifrukt
    • Salt och svartpeppar efter smak
    • 1 tsk chiliflakes
    • 4 msk olivolja
    • 300 g färdigskalade räkor
    • 4 dl riven ost (Kaltbach guld)
    • Färska örter till topping

GÖ SÅ HÄR

 

      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna och finhacka chilifrukten.
      3. Fördela tomaterna, vitlöken och chilifrukten i fyra små ugnssäkra formar eller en större form.
      4. Salta och peppra efter smak, och ringla över olivolja samt chiliflakes.
      5. Strö över generöst med den rivna osten (Kaltbach guld).
      6. Gratinera i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills osten är bubblande och gyllenbrun. Servera genast, garnera med färska örter och njut av den härliga smakkombinationen av räkor, chili, vitlök och den smakrika osten. 

ANNONS:​

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.