Brända mandlar

23 nov 2021

Brända mandlar är exakt som på julmarknad.

Dessa brända mandlar med en härligt kryddig och knaprigt god snack är också ett klassiskt julgodis till adventsfikat. Den här receptet på brända mandlar som du måste bara testa, resultatet blir alltid så bra.

4 port

10 min

INGREDIENSER

    
  • 200 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel 
  • 1 tsk kardemumma 
  • 1,5 dl vatten
  • 1 nypa salt 
 

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda mandlar, strösocker, kanel, kardemumma, vatten och en nypa salt i en tjockbottnad panna.
  2. Koka upp på medelvärme under omrörning (använd en träslev) tills blandningen blir som en tjock sirap, det tar ca 5-7 minuter.
  3. Sänk värmen och fortsätt röra om tills sockerlösningen tjocknar och klänger sig runt mandlarna. 
  4. När mandlarna börjar sockra sig, fortsätt att röra om tills sockret kristalliserar  börjas mälta och mandlarna har fått en gyllenbrun färg.
  5. Häll upp  mandlarna på ett bakplåtspapper för att svalna.
  6. Använd en sked för att separera mandlarna medan de svalnar för att förhindra att de klibbar ihop.
Brända mandlar-zofias kök

ANNONS:

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​