HEM> RECEPTDESSERT> Daim Cheescake

26 nov 2023

Daim cheesecake

med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten

Fantastiskt ljuvlig Daimcheesecake med Dumle-garnacha på en pepparkaksbotten som smälter i munnen. Den har verkligen allt och lite till. Kan vara julens godaste efterrätt! 
 
 
Tips: Cheesecake går jättebra att förbereda dagen innan och ställa i kylen.
 

ANNONS:​

Edit Template
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten. Zofias kök

10-12 bitar

30 min - 5 tim

INGREDIENSER

Botten: 

  • ca 200 g pepparkakor 
  • 50 g smör,smält 

Fyllning:

  • 300 g färskost 
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g vitchoklad
  • 3 st dublladaim

Ganache:

  • 100 g mörk choklad 
  • 6 st Dumle kola
  • 1 dl vispgrädde

Garnering: 

  • 2 ½ dl vispgrädde 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 st. dubbeldaim 

GÖ SÅ HÄR

 

 

    1. Botten: Klä en springform med en diameter på 22 cm med bakplåtspapper (både botten och kanten).
    2. Mixa pepparkakor i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och blanda det med pepparkakssmulorna. Häll ut smulblandningen i formen och tryck ut den till en jämn botten med hjälp av undersidan av en decilitermått eller ett glas. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

    3. Fyllning: Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Ställ den åt sidan och låt den svalna helt, och rör om då och då. Vispa grädden, färskosten och vaniljsockret till en fast och krämig konsistens. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen gradvis. Grovhacka Daim-chokladen och rör ner den i smeten. Häll sedan fyllningen i formen och bred ut den jämnt. Ställ tillbaka formen i kylskåpet och låt stå i minst 5 timmar, helst längre.

    4. Ganache: Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg den tillsammans med dumle i en värmetålig skål. Häll över den varma grädden och rör om tills allt har smält. Om chokladen blir klumpig kan du värma den i mikrovågsugnen i några sekunder. 

    5. Ta ut cheesecaken ur kylskåpet och häll över ganachen jämnt. Ställ tillbaka och låt ganachen stelna i ca 30 minuter.  
    6. Garnering: Vispa grädden och vaniljsockret och spritsa det på cheesecake. Toppa sedan med finhackad Daim.

ANNONS:​

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.