Köttgryta med Potatis och Grönsaker

20 nov 2023

 

Mustigt och smakrik gryta med möra köttbitar kan vara en av de godaste maträtter jag vet! Finns det något mysigare än när en grytan puttrar på spisen och doften som sprider sig i hemmet? Jag älskar att laga grytor, för det mesta tillagas det av sig själv. 

4 port

30 min(+2,5 tim)

INGREDIENSER: 

  • 500 g grytbitar nötkött
  • 2-3 msk olja, till stekning 
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver 
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja 
  • 2-3 st lagerblad 
  • 1,5  l vatten 
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • Färsk timjan eller rosmarin 
  • 1 krm salt 
  •  4-5  potatisar, fast 
  • 3 dl frysta ärtor 
  1. Skala och hacka lök och morot i mindre bitar. 
  2. Värm upp oljan i en gryta  och bryn köttet på hög värme tills den har fått en stekyta. Tillsätt lök, vitlöksklyftor och morötter. Fräs dem i några minuter tills de mjuknar.
  3. Tillsätt paprikapulver, svartpeppar, örter, lagerblad och buljongtärning. Häll i vatten och låt grytan sjuda på medelvärme i ca 1,5-2 timmar tills köttet är mört och nästan faller isär. Rör om då och då och tillsätt mer vätska  om det behövs.
  4. Skala och dela potatis i mindre bitar. Lägg i potatisen i grytan. Låt dem koka med tills de är genomkokta. 
  5. Tillsätt ärtor och låt koka i ca 5 minuter. 
  6. Servera grytan med  bröd  och njut!

Testa gärna att baka min fantastiskt goda rågbröd i långpanna.  RECEPT HÄR

Rågbröd i långpanna

Testa gärna att baka min fantastiskt goda rågbröd i långpanna.  RECEPT HÄR

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​