Börja med att smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt smöret och honung i bunken och rör om.
Tillsätt salt och vetemjölet, lite i taget. Fortsätt att knåda tills degen i ca 10 minuter tills den är elastisk och smidig och börjar släppa från sidorna av bunken. Täck degen med en ren kökshandduk och låt den jäsa i ca 1-1,5 timmar, eller tills den har dubblats i storlek.
Ta ut degen på ett mjölat bakbord. Dela i 12 bitar och forma de bollar.
Kavla ut bollen till avlång platta ( kavla lite tunnare vid änden och låt det vara lite tjockare ena sidan ).
Skär remsor i halva delen av degen men inte hela vägen ut. Remsorna ska inte gå att dra isär.
Rulla ihop gaffeln från det hållet som är tjockare. Böj dem till en halvmåne.
Lägg gifflarna på en ugnsplåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö lite sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt sedan bröden svalna i plåten, täcka med en kökshandduk.