HEM> RECEPT >DESSERT  >Saffranskaka med choklad
 
 

Saffranskaka med choklad

28 okt 2023

Mjuk och helt underbart god saffranskaka med chokladbitar i och avslutar med en chokladganache. Det kan aldrig blir för mycket choklad. Kakan blir extra fin när man använder bakformar från Nordic Ware.

ANNONSLÄNK:  HÄR ÄR BAKFORMENKLICKA HÄR 

8-10 bitar

1,5 tim

ANNONS:​

Edit Template

INGREDIENSER

 

  • 75 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad 

Chokladgarna: 

  • 100 g mörk choklad 
  • ⅕ dl vispgrädde 
  • 1 tsk naturell olja 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform ( smöra generöst med smör). 
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffran och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
  5. Blanda de torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten, tillsätt smörblandningen och vänd ihop till en klumpfri smet.
  6. Grovhacka chokladen och blanda med i kakan. 
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt sedan svalna helt i formen en stund innan du tar loss kanten och vänder ”kakan” upp och ned.
  8. Grovhacka choklad. Koka upp grädde och häll på choklad och rör om tills all choklad har smält. Rör 1 tsk olja. 
  9. När kaka har svalna värd den upp och ner på en fat.  Häll över chokladen och bre jämt och fint. 

ANNONS:​

Edit Template

Du kanske också gillar

Recept som kommer få dig lyckas i köket.