Edit Template

26 okt 20223

Recept på:

Brysselkål med parmesanost och panko

Ugnsrostad brysselkål med parmesanost och panko. Perfekt tillbehör eller ät som den är. 

4 port

35-40 min

INGREDIENSER


500 g brysselkål
………………………………………………………………………….

2 nypor flingsalt
………………………………………………………………………….

2 msk olivolja 
………………………………………………………………………….

20 g smör
………………………………………………………………………….

1 dl panko eller ströbröd  
………………………………………………………………………….

Svartpeppar efter smak
………………………………………………………………………….

2 msk flytande honung
………………………………………………………………………….

100 g riven parmesanost 
………………………………………………………………………….

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala bort det yttersta skalet på brysselkålen. Dela dem i halvor. Lägg  på en smord plåt. Salt, peppar och ringla över honung. Hyvla smöret och lägg på. Strö över panko och parmesanost.  

3. Stek i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills brysselkålen får en fin stekyta.

Du kanske också gillar

turkisk bulgursallad -zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Inbakad getost i filodeg
Smördegspaj med kantareller
snabb bearnaisesås
brysselkål med parmesanost och panko
Jasminris-till asiatiska matträtter
Pizzabrös zofias kök
Krämig potatisgratäng
Tandoori kycklingspett
kryddiga klyftpotatis
Pizza på potatis
potatissallad med purjolök Zofias kök
entrecôte
Brushetta zofias kök
potatisbullar med ost och panko.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.