Ugnsrostad brysselkål med parmesanost och panko. Perfekt tillbehör eller ät som den är.
500 g brysselkål
………………………………………………………………………….
2 nypor flingsalt
………………………………………………………………………….
2 msk olivolja
………………………………………………………………………….
20 g smör
………………………………………………………………………….
1 dl panko eller ströbröd
………………………………………………………………………….
Svartpeppar efter smak
………………………………………………………………………….
2 msk flytande honung
………………………………………………………………………….
100 g riven parmesanost
………………………………………………………………………….
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala bort det yttersta skalet på brysselkålen. Dela dem i halvor. Lägg på en smord plåt. Salt, peppar och ringla över honung. Hyvla smöret och lägg på. Strö över panko och parmesanost.
3. Stek i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills brysselkålen får en fin stekyta.