11 feb, 2023

Kanelbullar med äppelmos 

Finns det något godare än nybakade kanelbullar med ett glas iskall mjölk. Bästa vi har! Min bästa recept på kanelbullar som blir riktigt saftiga och och smakrika. 

TIPS- på hur du får dina kanelbullar extra goda och saftiga,  som på bageriet. 

Använd rumstempererat smör ( snåla inte med smör).
-Häll inta all mjöl på en gång, gå in med lite i taget.
(överdosering på mjöl ger torra bullar). Så hellre lite kladdigare deg och använd lite mer vid utbakning.
-Knåda degen länge tills du får en glansig och elastiskt deg.
-Pensla dina bullar med sockerlag direkt efter dem har kommer ut ur ugnen.

ANNONS:​

Edit Template

20 st

2 tim

INGREDIENSER

  • 30 g färsk jäst 
  • 4 dl mjölk, fingervarm 
  • 1 dl socker 
  • 1 ägg
  • 1 krm salt 
  • 150 g smör, rumsvart
  • 10-11 dl vetemjöl 

Fyllningen:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1  dl strösocker
  • ½ farinsocker 
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk vaniljsocker 

Äppelmos:

  • ca 5-6 äpple, röda 
  • 25 g smör
  • 2 msk farinsocker eller strösocker 
  • 1 tsk kanel, mald
Sockerlag till pensling
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten


Gör så här: 

  1. Smula ner  jästen i en bunke och lös upp med mjölken. Tillsätt strösocker, ägg och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en lös  deg. Tillsätt smör och resten av mjölet och saltet.
  2. Arbeta i minst 10 minuter i köksassistenten  eller för hand. Knåda degen tills den släpper helt från bunken och degen känns elastisk.
  3. Täckt med en plastfolie och låt vila i 30 minuter.
  4. Fyllningen:  Blanda alla  ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan.
  5. Skala och dela och kärna ur äpplen. Dela i mindre bitar och stek med socker, kanel och smör tills de blir mjuka. Mixa sedan med stavmixer till en puré. Häll upp i en skål och låt svalna.
  6. Ta upp degen på en mjölad arbetsbord. Kavla ut degen till en stor rektangel på ca 60×30 cm. Bre ut ett lager med fyllning och vik de sedan på långsidan
  7. Skär ca 4 cm breda remsor längs med kortsidan. Dela sedan remsan i mitten fast inte hela vägen som en “byxa”. Tvinna och snurra ihop med änden under bullen. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Sätt ugnen på 200 grader över-och undervärme.
  9. Pensla bullarna med  lätt vispad ägg. Fyll en spritspåse med äppelmos och spritsa med äppelmos i mitten på varje bulle. Strö över mandelspån eller pärlsocker.
  10. Grädda  i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de blir gyllene.
  11. Koka ihop strösocker och vatten till sockerlagen, se till att sockret löst sig.
  12. Penslar bullarna precis när de har kommit ut från ugnen med sockerlagen. Bullarna  behåller saftigheten och får en fin glans. .

ANNONS:​

MER RECEPT

Snickerstårta Zofias kök
Kokostårta med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
tårta med mangocurd och citronfrosting.
jordgubbstiramisu Zofias kök
Choklad-tårta med fluffig chokladganache
Jordgubbstiramisu
Jordgubbstårta
Choklad och körsbärstårta zofias kök
Pavlova zofias kök
Nutellatårta
Mandeltårta med vaniljsmörkräm
Världens godaste Daimtårta
Tårta med mango, passionsfrukt och täckt med marängsmörkräm
Glutenfri Mandeltårta
Jordgubbstårta zofias kök
Raffaello cheesecake
Raffaello tiramisu
Chokladtårta med daim och dumleganache:

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template