Den här krämiga pastan med svamp och zucchini har milda smaker och går snabbt att tillaga. Ett perfekt sätt att variera en vegetarisk middag i veckan.
4
30-35 Min
400 g pasta, valfri sort
1 schalottenlökar
2 vitlöksklyfta
100 g grönkål
1 mellan stor zucchini
250 g kastanjechampinjoner
3 dl matlagningsgrädde ( Mildas 4%)
1 grönsaksbuljong-tärning
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk kinesisk soja
25 g smör till stekning
2 msk olivolja till stekning
GÖR SÅ HÄR:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i lätt saltad vatten.
Skal och hacka lök och vitlök. Skär upp zucchini i mindre, svampen i mindre bitar och grovhacka grönkål.
Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja tills den blir mjuk. Tillsätt grönkålen och zucchini och stek några minuter. Lägg sedan över på en tallrik.
Torka av pannan och lägg ner svampen och låt tills de släpper vätska och får lite färg. Lägg i en klick smör i pannan, vänd ner de stekta grönsakerna. Häll ner grädde, smula ner buljongen. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan puttra i ca 3 minuter.
Tillsätt riven ost, och lite pastavatten. Tillsätt sojan och rör om.
Blanda sedan ner pastan och toppa med lite riven ost och servera det direkt.