Edit Template

17 aug 2023

Krämig alfredo pasta med pankopanerad kyckling.

Krämig pasta serveras med pankopanerad kyckling. Jag har även hittat ett lite enklare sätt att planera kycklingen på, dessutom blir den mycket saftigare. Och istället för att fritera kycklingen i mycket olja brukar jag steka den, och det gör ingen att det inte blir färdigt tillagad, det ska  tillaga klar i ugnen på så sätt behåller paneringen sig krispighet.

   

4 port

1 tim

INGREDIENSER

  • 4 kycklingfiléer ( ca 700 g )
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk oregano, torkad 
  • 1 tsk vitlökspulver 
  • 1 tsk grillkrydda 
  • Salt och peppar 
  • 1 ägg 
  • 1 dl naturell yoghurt  eller filmjölk 
  • 200 g panko-ströbröd 
  • 1 dl olja till stekning 

 

Pasta: 
  • 400 g tagliatelle
  • 1 schalottenlök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 25 g smör, till stekning  
  • 3 dl matlagningsgrädde (Mildas 4%)
  • 1 krm svartpeppar, nymald 
  • 2 msk kycklingfond eller 1  buljongtärning 
  • ½ dl pastavatten
  • 2 dl mozzarellaost, riven (det går bra att byta till ett annat sort ost)
  • 20 g bladpersilja, finhackad 
  • Parmesan och till servering 

 

Gör så här:

 

  1. Panerad kyckling: Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna i mitten, så du får två delar.
  3. Blanda ihop vetemjöl, paprikapulver, grillkrydda, oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Tillsätt ägget och yoghurt rör ihop till en smet. 
  4. Vänd kycklingfiléerna först i smeten och sedan i panko-ströbröd. Vänd flera gånger i panko så att de blir helt täckta.
  5. Värm upp olja i en stekpanna på medelvärme och stek kycklingfiléerna gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida (kycklingen tillagas klart i ugnen).
  6.  Lägg  över kycklingen i ugnsfast form med klädd bakplåtspapper. Ställ i ugnen och låt kycklingen hålla sig varm och krispig menade du gör pastan.

  1. Pasta Koka pasta i lätt saltad vatten enligt anvisning på förpackningen.  
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs mjukt i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt grädde, kycklingfond, salt och peppra. Låt puttra ca 5 minuter. 
  4. Rör ner mozzarellaosten i såsen och dra bort från värmen. Toppa med finhackad persilja.
  5. Blanda sedan pastan i  såsen och pastavatten. Vänd runt allt.
  6. Skär kyckling på längden och lägg ovanpå pastan, vid servering. Toppa med parmesanost och njut!

 

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template