Tunbröd

18 juli 2023

Idag vill jag tipsa er om en av de enklaste och godaste tunnbröd som du enkel steker i stekpanna och bakas på yoghurt 🫓 Mjukt och  krispigt på samma gång.  Testa! 

6 st

50 min

  • 2 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1/2 dl raps eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk torrjäst
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Blanda  ihop yoghurt, olja, jäst och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl och och arbeta  ihop till en smulig deg. Knåda degen i minst 5-7 minuter. Låt vila 25-30 minuter. 
  2. Dela degen i 6 bitar på ett mjölat bakbord. Forma till bollar och kavla ut varje boll till en 15 cm rund cirkel.
  3. Gör en snitt på cirkel ( från mitten och ut, se video). Rulla sedan ihop hela vägen runt. Platta lite lätt och kavla igen degen till 15 cm i diameter.
  4. Stek bröden, ett i taget, på hög medelvärme i torr stekpanna 1-2 minuter på varje sida. Lägg i handduk så de håller sig mjuka. 
  5. Pensla med smält smör, vitlök  och persilja. Servera direkt och njut!

 

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.