Fattoush sallad

17 juli 0223

Fattoush är en  libanesisk sallad, med en kombination av söta och syrliga smaker och krispiga pitabröd. Salladen görs av bland annat gurka, tomat och rädisor medan syrligheten kommer från citronjuice och granatäppelsirap. Alltså livens sallad! 

4 port

25 min

INGREDIENSER

 

 

  • 2 st libabröd
  • ½ l  raps-eller solrosolja 
  • 1  romansallad
  • 1  gurka 
  • 2-3 st  tomater
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika 
  • 1 salladslök
  • 1  knippe rädisor ( ca 300 g)
  •  ca 30 g bladpersilja, hackad
  • 2-3 msk olivolja
  • pressad citronjuice av 1 citron
  • 2 tsk sumak, mald
  • 1 tsk salt
  • ca 1 dl granatäpple 
  • 20 g hackad färsk mynta
  • 2 msk granatäppelsirap, att ringla över 

GÖR SÅ HÄR

  1. Libachips: Skär eller klipp med en sax libabrödet  i bitar. Värm oljan till 180 grader i en djup kastrull. Fritera bröden tills de är gyllene. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skär gurkan i tärningar. Skär tomaterna i tärningar. Dela och kärna ur paprikan och skär i tärningar. Skiva salladslök och rädisor tunt. Strimla salladen och finhacka persilja.  Lägg allt i en stor serveringsfat. 
  3.  Pressa citronen i en liten skål och blanda med olja och sumak. Häll över salladen och blanda väl. Lägg på det friterade libabrödet. Ringla över lite granatäppelsirap och toppa med granatäpple , 

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.