12 juni 0223

Potatissallad med ugnsrostad potatis och grönsaker.

 En enkel och matig och  fräsch potatissallad. Perfekt att servera till grillad eller baka ställa fram buffébordet och som tillbehör till både kött och fisk.

ANNONS:​

4 port

45 min

INGREDIENSER

    • 1 kg färska eller delikatesspotatis
    • ca 500 g morötter 
    • 1 röd spetspaprika 
    • 3 msk olivolja
    • 1 tsk flingsalt
    • 2 krm svartpeppar, nymald  
    • 1 tsk oregano krydda
    • 20 g färska örter t.ex persilja, tinja 
    • ½ purjolök 
    • 65 g babyspenat 
    • 5-7 st soltorkade tomater 
    • 100 g fetaost 

     

    Dressing:

    • 1/2 dl olivolja
    • 2 msk vinäger
    • 1 tsk timjan, torkad 
    • 1 tsk salt
    • 2 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Skala och skär morötter i bitar. Skär paprika och lägg allt i en långpanna. Ringla över oljan, strö över flingsalt, oregano och lägg på färska örter vänd runt. Stek ca 30-35 minuter mitt i ugnen. Låt sedan svalna helt. 
  3. Skölj och hacka purjolöken. Halvera soltorkade, blanda potatis och grönsaker i en stor serveringsfat. Blanda samtliga ingredienser till dressingen och häll över salladen.
  4. Smula  över fetaosten och blanda allt ordentligt. Förvara salladen i kylskåpet.

ANNONS:​

MER RECEPT

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template