Potatissallad med ugnsrostad potatis och grönsaker.
En enkel och matig och fräsch potatissallad. Perfekt att servera till grillad eller baka ställa fram buffébordet och som tillbehör till både kött och fisk.
ANNONS:
4 port
45 min
INGREDIENSER
1 kg färska eller delikatesspotatis
ca 500 g morötter
1 röd spetspaprika
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk oregano krydda
20 g färska örter t.ex persilja, tinja
½ purjolök
65 g babyspenat
5-7 st soltorkade tomater
100 g fetaost
Dressing:
1/2 dl olivolja
2 msk vinäger
1 tsk timjan, torkad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i mindre bitar. Skala och skär morötter i bitar. Skär paprika och lägg allt i en långpanna. Ringla över oljan, strö över flingsalt, oregano och lägg på färska örter vänd runt. Stek ca 30-35 minuter mitt i ugnen. Låt sedan svalna helt.
Skölj och hacka purjolöken. Halvera soltorkade, blanda potatis och grönsaker i en stor serveringsfat. Blanda samtliga ingredienser till dressingen och häll över salladen.
Smula över fetaosten och blanda allt ordentligt. Förvara salladen i kylskåpet.