Kokos-Marängtårta med passionfruktkräm

Klassisk marängtårta bruka alltid vara uppskattat men jag gilla när det händer nåt, som t.ex kokosflingor är toppen att ha i marängbotten. Och tillsammans med passionfruktkräm  blev en väldigt fräsch och underbart god med tropiska smaker som passar perfekt till en varm sommar dag. 

Tips!

Marängbotten du kan förbereda och i 1-2 dagar förväg och förvara i rumstemperatur, även passionsfruktskräm. Tänk på att lägga en plastfolie över passionsfruktskräm och förvara i kylen. 

Tårta ska monteras precis innan serveringen. 

 

 

8-10 bitar

1,5 tim

INGREDIENSER

Marängbotten:

  • 4 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk maizena (majsstärkelse)
  • 2 dl kokosflingor

Passionsfruktskräm:

  • 4 passionsfrukter eller fryst 
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1,5  msk maizena (majsstärkelse)
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2,5 dl mjölk 
  • 50  g smör
  • 3 dl vispgrädde (till fyllning)

Till garnering:

  • Passonfrukt eller färska bär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar) 
  • Myntablad (valfritt)

GÖR SÅ HÄR

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna, 25×34 cm med bakplåtspapper.
  2. I en ren och torr bunke, vispa äggvitorna med en nypa salt tills de bildar mjuka toppar.
  3. Tillsätt sockret lite i taget, och fortsätt vispa tills marängen är glansig och bildar styva toppar eller tills sockerkristaller försvinner. Rör ner kokos och majsstärkelse och vänd försiktigt med en slickepott. 
  4. Klicka ut marängen i pannan. Grädda i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i ca 1 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallats helt.
  5. Passionsfruktskärmen. Skär passionsfrukterna på mitten och skrapa ut med en sked och lägg i  en kastrull. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Koka upp mjölken och vispa ner i äggsmeten i en tunn stråle.   
  6. Koka upp krämen på låg värme under konstant omrörning (viktigt att du rör om hela tiden) tills  krämen blivit tjock och krämig. Dra bort kastrullen från värme och blanda ner smöret.
  7. Häll upp krämen i en skål/ glasburk och låt svalna lite, ställ sedan i kylen för att kallna helt. 
  8.  Lägg upp den bakade marängen på en serveringsfat och bred sedan på krämen och lättvispad och breda på.Toppa med färska bär/frukter och mynta. 

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.