Lättlagad fisk i smakrik tomatsås, vitlök, citron och basilika. Fräsch middag på 15 minuter!
4 port
15-20min
INGREDIENSER
4 st torskfile ( 400 g)
4 vitlöksklyftor
250 g babytomater
½ dl olivolja
50 g smör
1 pressad citron
ca 25 färsk basilika
1 tsk honung
Salt och peppar
1 dl riven parmesanost
GÖR SÅ HÄR
Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Halvera tomaterna.
Hetta upp en stekpanna och fräs vitlöken i olivolja och smör utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och låt småkoka tills tomaterna släpper vätska. Salta och peppra.
Salta och peppra filerna och lägg dem i stekpanna på tomatsåsen. Pressa citronsaften och lägg på locken. Lår filerna tillagas i ca 5 min på medelvärme. Ös sedan tomatsåsen över filerna. Riv över parmesanost och servera med potatis, ris eller pasta.