Kycklingfärsbiffar med asiatiska smaker. Så saftiga och smakrika biffar som går hem hos många. Servera med ris eller nudlar och njut!
4-6 port
45 min
INGREDIENSER
700 g kycklingfärs
1 gul lök
1 tsk paprikapulver
20 g finhackad koriander eller persilja
1 röd spetspaprika
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
¾ dl ströbröd
½ tsk dijonsenap
1//2 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Sås:
1 ½ dl sweet chili
2 msk farinsocker eller 1 msk honung
3 cm riven färsk ingefära eller ½ tsk i pulverform.
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 röd chilifrukt
1 dl vatten
2 msk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka persilja, lök, chilifrukt och vitlök eller mixa i en mixer.
Blanda ströbröd, mjölk, ägg och dina senap i en bunke. Tillsätt kycklingfärs, lök blandningen och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar samt kycklingfond, soja. Blanda ihop allt ordentligt.
Forma färsen till biffar (med blöta händer). Stek i en stekpanna på hög värmen med lite olja, cirka 1 min per sida så att biffarna får en stekyta. Lägg över i ugnsform och tillsätt klart mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills biffarna är genomstekta.
Såsen: Blanda alla ingredienser i samma panna och koka upp. Låt koka 3-5 minuter tills den har tjocknat och reducerats lite.
Häll över såsen på biffarna och servera med nykokt ris eller till en fräsch sallad.