Edit Template

24 maj 2023

Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke

Riktigt somrig och fräsch laxrätt så passar att servera till det mesta. Jag har servera med smörstekt sparris och potatismos som blev riktigt hit här hemma även för de som inte gillar gillar fisk i vanliga fall. 

Vill du hellre grilla laxen: Gör på samma sätt fast i en aluminiumfolie. Gör som en paket och grilla laxen på indirekt värme.

ANNONS:​

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer
  • 2 st citroner ( skivade)
  • 1 dl panko
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 20 g färsk örter, timjan, basilika ( går även bra med torkade kryddörter )
  • 1/5 dl olivolja
  • Salt och peppar, efter smak 

Tillbehör:

  • Potatismos 
  • Smörstekt grön sparris 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen till 180 grader.
  2. Lägg citronskivor på en plåt, ringla över olivolja. Lägg på laxfiléerna salta och peppra.
  3. Blanda panko (ströbröd), riven parmesanost, paprikapulver, salt och peppar i en skål.
  4. Täck varje filé med blandningen. Ringla över olivolja.
  5. Baka mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills laxen är tillagad och täcket är gyllenbrunt.
  6.  Servera med sallad eller grönsaker.

Du kanske också gillar

Ugnsbakad lax med krämig avokado-sås
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
ugnsbakat ris med lax
Lax i citron-och vitlökssås
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Lax med italienska smaker
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
Krämig laxpasta
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
Smörstekt torskrygg med citron & honung
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Ugnsbakad torskrygg
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
Gratinerad lax Zofias kök
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
Tonfiskpasta
Crispy fish tacos
laxgratäng med kokosmjölk

Recept som kommer få dig lyckas i köket.