Chocolate chip cookies

1 APRIL 2023

Chocolate chip cookies med både vit och mörk choklad. Sega, kladdiga och alldeles magiskt  GODA! 

2 st

1 tim

INGREDIENSER

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa  salt
  • 1 ½  dl mörk chokladknappar eller 200 g
  • grovhackad choklad
  • 1 ½ vit chokladknappar

     

        GÖR SÅHÄR: 

    1.Ta fram smöret och låt stå i rumstemperatur så den blir mjuk (har du bråttom, använd en osthyvel och hyvla tunna skivor av smör). Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker till enTillsätt ägg och fortsätt att vispa tills smeten går ihop.

    3. Tillsätt sedan de torra ingredienser (förutom chokladen) och arbeta in  till en smidig kakdeg.
    4. Tillsätt chokladknapparna (spara en liten del av varje choklad) och arbeta in chokladen i degen.
    5. Klicka sedan ut kaksmeten med en glasskopa eller rulla till bollar. Placera bollarna på en plåt kläd med bakplåtspapper med en bra marginal.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.  Lägg på resterande chokladknappar medan kakorna är fortfarande varma. Låt svalna på plåten helt innan du flytta över kakor

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.