Dessa bullar är perfekt som picknick mat, man kan även frysa in det bara att ta fram tina och njut. Passar även bra till buffén som mingel mat.
Till 25-30 st bullar.
60-90 Min
INGREDIENSER
3 tsk torrjäst (ca 0,5 pkt)
9-10 dl vetemjöl
1 msk socker
100 g smör, rumsvarm
1 tsk salt
5 dl ljummet vatten
Fyllning 1:
5 dl riven ost (valfri)
Ca 1 dl inlagd jalapeño, hackad
1 dl riven cheddar hårdost
2 dl crème fraiche
1 tsk majsstärkelse
1 nypa salt
Svartpeppar efter smak
Fyllning 2:
Tomatsås
Kalkun
Grön pesto
Riven ost
Organo
GÖR SÅ HÄR
Blanda vetemjöl med torkad jäst, salt och socker i en bunke.
Tillsätt vatten, knåda ihop degen några minuter, arbeta sedan in smöret. Fortsätt knåda tills den släpper från bunkens kanter och känns elastisk. Täck över med plastfilm och låt jäsa i 30 minuter.
Fyllning: Hacka jalapeño och blanda med crème fraiche, och riven ost (spara en del av osten till topping), salta och peppra.
Ta upp degen på en mjölad bakbord och dela degen på två. Kavla varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt eller i papper bullformar.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Toppa med riven ost och grädda i ca 15-17 minuter. Njut medan dem är varma.