Krämig pasta med kyckling spenat & soltorkade tomater.
MARS 25, 2020
Vi är en pasta familj här hemma, vi älskar pasta i alla dessa former men den här pastarätt är bara för god. Ni måste prova, lovar ni kommer inte att ångra er!
4-6 portioner
35 min
INGREDIENSER
1 kg kycklingfiléer ( ca 4 filéer )
1 stor gul lök
1 röd paprika
3 vitlöksklyfta
8 st soltorkade tomater + ca 0,5 dl olja från tomater
2-3 msk grön pesto
1 burk krossade tomater ( 400 g)
0,5 dl tomatpuré
Ca 70 g färsk babyspenat ( finns även fryst att köpa som blad)
1/2 msk paprikapulver
3 dl matlagningsgrädde 15%
2 dl crème fraiche 34%
2 tsk kycklingfond
1 msk vegeta
Några kvistar färsk timjan
Salt & peppar efter smak
Smör & olivolja till stekning
GÖR SÅ HÄR
Strimla kycklingfilén tunt. Hetta upp en panna/kastrull med smör och bryn filéerna, så dem får en fin stekyta.
Hacka lök, paprika och pressa eller finhacka vitlök. Fräsa dem tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. Häll ner krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och låt koka ihop ca 5 minuter på medelvärme.
Strimla soltorkade tomater och lägg ner i grytan. Tillsätt crème fraiche, grädde, kycklingfond och pesto och låt puttra i 10 minuter på låg värme.
Skölj eventuell babyspenaten, och blanda ner i grytan. Säng av plattan, sätt på en locket och låt dra en stund.
Koka valfri pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och lägg en klick smör och 1-2 msk pesto. Servera direkt.