Fantastiskt gott jordnötssås med ingefära, kokosmjölk som passar perfekt till kyckling.
Det passar att servera till ris, potatis eller nudlar som tillbehör.
4 port
20 -25 min
INGREDIENSER
4 kycklingfiléer ( ca 600 g)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk allkrydda
2 msk rapsolja, till stekning
1 klick smör, till stekning
Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpure
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 kycklingbuljongtärning
1/2 msk kinesisk soja
1/2 dl jordnötssmör
1 msk honung eller socker
½ tsk chilipulver (utesluta om du inte gilla starkt)
1 tsk riven färsk ingefära eller ½ tsk malen
Koriander, salladslök och hackade jordnötter för garnering
Lime till servering
Gör så här:
Krydda kycklingfiléerna med allkrydda, salt och peppar. Stek dem i olja i en stekpanna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en gyllene färg, ca 5-7 minuter på varje sida. Lägg sedan kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
Skal och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i samma stekpanna på medelvärme ca 2-3 minuter det ska bara mjuka. Tillsätt tomatpure och låt fräsa 2-3 minuter.
Häll på kokosmjölk, tillsätt jordnötssmör, kycklingbuljong, sojasås, honung, chilipulver och ingefära. Rör om tills det är väl blandat och små puttra på medelhög värme ca 3-5 minuter.
Lägg tillbaka kycklingfileer i såsen. Låt alltihop sjuda på medelhög värme i ytterligare 3-5 minuter.
Garnera kycklingfiléerna med färsk koriander, salladslök och hackade jordnötter.